Sjors Sportief en Creatief van start in Berkelland

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Berkelland ontvangen het Sjors Sportief/Creatief boekje deze week. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit en kunnen ze hun talenten ontdekken. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf woensdag 12 februari in voor sportieve én creatieve activiteiten via http://www.sjorssportief.nl. Op maandag 10 februari, reikte wethouder Anjo Bosman het officiële eerste boekje uit aan Maurits van basisschool OBS De Keikamp in Geesteren. De tekening van Maurits had de meeste stemmen in de tekenwedstrijd en is daarom uitgekozen om de voorkant van het eerste Sjors Sportief/Creatief boekje van Berkelland op te fleuren.
Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s!
Kinderen uit de gemeente Berkelland kunnen kennismaken met meer dan 80 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan het doen van proefjes, muziek maken, tekenen en schilderen, theater en drama of fotografie. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.
Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Berkelland hiervoor inzet. Sport Federatie Berkelland, Muziek en KunstWijs, Beweeg Wijs, de Bibliotheek Oost-Achterhoek en de gemeente hebben zoveel mogelijke partijen in de gemeente opgeroepen om hun aanbod op dit platform in te vullen. Daar is heel goed op gereageerd! En op de website http://www.sjorssportief.nl wordt het aanbod telkens weer aangevuld. Er is dus nog meer te kiezen en uit te proberen dan in het boekje is weergegeven. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 100 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.
Meer informatie
Voor meer informatie, neem alvast een kijkje op de website http://www.sjorssportief.nl. Of kunt u terecht bij de Sport Federatie Berkelland 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl