SFB actief bij Cool2bfit

Voor de derde keer werkt Sport Federatie Berkelland (SFB) samen met het Cool2BFit programma in Berkelland. In 2015 hebben we meegedraaid in Neede, in 2018 in Eibergen en dit jaar in Borculo. 
 
Cool2BFit is een leefstijlprogramma voor kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar die een gezonder gewicht willen en weer lekker in hun vel willen zitten. (Meer) bewegen/sporten is een belangrijk onderdeel hiervan. Kinderen ontdekken hoe leuk sport en beweging is en dat dit goed is om overgewicht tegen te gaan. Het laatste half jaar is gericht op kennismaken met lokale sportverenigingen. Bij uitstek het deel waar de buurtsportcoaches van de SFB bij worden ingezet vanwege hun korte lijntjes met de sportverenigingen in Berkelland. 
 
Dit laatste deel van Cool2bfit is maandag 23 september gestart en duurt in totaal 10 weken. Kinderen maken kennis met 4 vooraf aangegeven voorkeursporten. Zo verzorgt de SFB steeds de eerste kennismakingsles en de week erop komt de trainer van de (lokale) sport (vereniging) langs. De Cool2bfit groep heeft inmiddels al kennis gemaakt met volleybal. De komende weken gaan we nog badmintonnen en judo├źn. Maandag 2 december is de afsluitende les en maken kinderen een definitieve keuze om hun sportieve leefstijl bij een vereniging voort te zetten.

meer informatie op www.cool2bfit.nl of www.berkellandfit.nl