HOME
Facebook
Twitter
Youtube
Seperator
telefoon: (0545) 47 67 27
info@sportfederatieberkelland.nl
Header

Voortgezet onderwijs

Jongeren en sport: hoe hou je ze actief?

De sportdeelname in Berkelland ligt hoger dan in de rest van Nederland maar ook hier zie je dat jongeren rond hun 14e-15e jaar afhaken bij de sportvereniging. Een groeiend aantal jongeren beweegt te weinig met alle negatieve gevolgen van dien.

Samen met sportverenigingen en scholen voor voortgezet onderwijs werken we aan het sportief worden en blijven van jongeren. We brengen diverse sporten op aansprekende wijze onder de aandacht en maken met en een school sportplannen op maat. Dit kan voor, tijdens of na school al naar gelang de behoefte van de leerlingen en de school.

Leerlingen maken tijdens de lessen bewegingsonderwijs of speciaal ingeroosterde uren en/of voor of na school kennis met diverse takken van sport en/of sportclinics. De SFB heeft contact met veel sportverenigingen, sportaanbieders en instanties. In overleg met de school worden de sportplannen ingevuld.

Het Assink Lyceum Eibergen / Neede, Zone college Borculo 

In 2016-2017 zijn onze combinatiefunctionarissen voor het 6e jaar actief op Het Assink Lyceum locaties Eibergen / Neede en op het AOC Oost Borculo en voor het 3e jaar op MaxX praktijkonderwijs Neede. De sportprogramma’s worden in overleg op maat gemaakt en zijn qua invulling dus verschillend.

We werken met een vaste medewerker / aanspreekpunt op de verschillende locaties. Voor de locatie Rekkenseweg Eibergen van Het Assink Lyceum is dat Waldo Rhebergen. Voor alle andere locaties John Willemsen.

Wilt u meer informatie over de sportprogramma’s op een betreffende VO locatie, neemt u dan contact op met de betreffende contactpersoon. Klik hier voor de email adressen en telefoonnummers van de SFB medewerkers.