Update sportprotocol en handreiking crowdmanagement

Per 1 juli is een volgende stap vooruit gezet in de corona-aanpak. De Rijksoverheid
heeft aangegeven dat we van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gaan met algemene regels voor binnen en buiten.

Sportprotocol in ontwikkeling

Het algemeen protocol verantwoord sporten is gepubliceerd op 1 juli. Het protocol is in ontwikkeling en op basis van ervaringen zijn er nog aanpassingen geweest. dus goed om te kijken of u de laatste aanpassingen heeft gezien. Klik hier voor de laatste versie van het algemeen protocol verantwoord sporten. 

Crowdmanagement

Veel clubs hebben of krijgen straks weer te maken met dagen waarop veel mensen, sporters en bezoekers, in het gebouw dan wel op het sportpark aanwezig zijn. De vraag is hoe hiermee om te gaan en dit zo veilig mogelijk te laten verlopen binnen de  coronamaatregelen?
NOC*NSF heeft hiertoe een handreiking crowdmanagement en een stroomschema samengesteld waarin de regels duidelijk worden uitgelegd. Klik hier voor de handreiking.

Veelgestelde vragen

Ook is er een pagina veelgestelde vragen die steeds wordt aangevuld. Vragen die nu  actueel zijn: Hoe ga ik op drukke dagen om met diverse stromen van mensen in ons gebouw of op ons sportpark? Hoe ga ik om met een wedstrijd van een (prestatie)team die veel toeschouwers trekt? Hoe verbind ik de horeca op mijn accommodatie met de wedstrijdlocaties. U vindt de antwoorden in de handreiking en/of bij de veelgestelde vragen