Leren fietsen in de herfstvakantie

Na een succesvolle eerste fietscursus in de meivakantie, gaan we in de herfstvakantie weer een nieuwe cursus draaien. De cursus is speciaal voor volwassen nieuwkomers die willen leren fietsen.

Voor veel nieuwkomers, vooral dames, is het in het land van herkomst niet vanzelfsprekend dat je leert fietsen. Als je op volwassenen leeftijd nog moet leren fietsen kan dat erg lastig zijn. Angst speelt hierbij vaak een rol, dit is voor veel nieuwkomers een herkenbare situatie. Met deze fietscursus helpt de Sport Federatie Berkelland de deelnemers op weg. Tijdens de cursus leren deelnemers o.a. de fiets in balans houden, remmen en op- & afstappen. Ook worden de belangrijkste verkeersregels behandeld, zodat de deelnemers na de cursus veilig in het dorp kunnen fietsen. Mocht het nodig zijn maken we met de deelnemers een vervolgafspraak in kleine groepjes, om verder met elkaar te oefenen. 

De fietscursus vindt plaats in de herfstvakantie (21 t/m 25 oktober). Deze week wordt iedere ochtend van maandag t/m vrijdag les gegeven op het terrein van Sportwijzer op industrieterrein de Mors in Eibergen (Mors 15). De les begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Deelnemers worden iedere dag verwacht bij de les.

Deelnemen aan de fietscursus is gratis! Ook deze keer mogen wij fietsen lenen van Hofstede Tweewielers, fijn dat deze samenwerking er is. 

Wil je ook leren fietsen of meer informatie ontvangen over de cursus?
Mail naar: nienke@sportfederatieberkelland.nl of bel naar : 0545 – 476727.