Het Berkellands Kampioenschap Stoepranden

Op donderdag 24 september (in de Nationale Sportweek) werd onder frisse maar zonnige omstandigheden op de velden van vv Reünie in Borculo het eerste Berkellands Kampioenschap Stoepranden georganiseerd door Jantje Beton in samenwerking met Sjors Sportief, Beweegwijs, het Graafschap College Sport en Bewegen en Sport Federatie Berkelland.

De kinderen waren vooraf in de gymlessen al bekend gemaakt met het spelletje en konden zich opgeven via www.sjorssportief.nl. Het leverde uiteindelijk 50 fanatieke deelnemers op in de gehele basisschoolleeftijd. Die verzamelden zich na schooltijd op het veld en konden gelijk aan het stoepranden gaan op de mobiele kerby’s. Er werden poules op leeftijd geformeerd en begeleiders toegewezen die de regels nog eens precies doornamen met de kinderen. Na het inspelen starten de wedstrijden, iedereen in de poules speelde een keer tegen elkaar waarna de eindstanden werden opgemaakt.

Sirenes begonnen te loeien, 3 brandweerauto’s uit het 50 jaar bestaande Brandweermuseum Borculo maakten hun opwachting en reden hun mooie oude wagens sportpark de Wildbaan op. Waar ze de kinderen vertelden over hun pronkstukken en daarna het opnamen tegen de kinderen met het stoepranden.

Het was tijd voor de knock out fase met de 16 beste deelnemers uit de poules. Na een spannende strijd was de einduitslag als volgt: 1e plaats: Kyrana van Delden uit Borculo, gedeeld 2e Kim Oexman uit Neede en Marijn Engelman uit Ruurlo. en 3e Teun van Amerongen uit Borculo.

Volgend jaar hopen we alle leeftijdsgroepen, dus ook senioren, volwassenen en mensen met een beperking mee te laten doen aan het toernooi. Helaas kon dat dit jaar niet. Net zoals een Nederlands Kampioenschap stoepranden dit jaar niet door gaat. Kijk voor alle foto’s van de dag op deze site bij de foto’s.