Herstart Berkelland in Beweging

De Sport Federatie Berkelland (SFB) is in samenwerking met de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) in november 2019 gestart met het programma ‘Berkelland in Beweging’. Dit programma is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar die meer willen bewegen. Ook mensen die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding kunnen hieraan meedoen. De officiële herstart is na de vakantieperiode.

In aanloop van dit programma is er in de vakantieperiode (maanden juli en augustus) alvast een voorproefje waarin wekelijks 2 beweegmomenten van 45 min. aangeboden worden. De deelname is hierbij gratis. De les wordt aangeboden als een circuittraining  op de velden van V.V. Reünie iedere maandag- en woensdagochtend. 

 Wil je meer bewegen of wil je kennis maken met het programma ‘Berkeland in Beweging’? Meld je dan aan voor de eerste sportieve bijeenkomst van het programma ‘Berkelland in Beweging’ op woensdag 1 juli en maak gelijk kennis met de trainers van Sport Federatie Berkelland’. 

Het programma ‘Berkelland in Beweging’
In het programma ‘Berkelland in Beweging’ ga je 20 weken in een groep van maximaal 15 personen twee keer per week met elkaar bewegen. Bewegen is goed voor lichaam en geest. Je krijgt er meer energie van, gaat je beter voelen en hebt minder kans om ziek te worden. Na de 20 weken kun je blijven sporten bij de groep, maar vanaf dan betaal je €1,50 per keer.

Het bewegen bestaat uit oefeningen om spieren te trainen en conditie op te bouwen. Daarnaast maken we ook kennis met verschillende sporten.

In het programma besteden we ook aandacht aan een ‘gezonde leefstijl’. Tijdens de trainingen praten we over voeding, alcohol, roken en ontspanning. We delen tips met elkaar over hoe je zelf gezond kunt leven.   

Praktische informatie
Training:             Elke maandag en woensdag (vanaf 1 juli) 
Tijd:                    Inloop 9.00 uur, start les: 9.15 uur – 10.00 uur
Locatie:              Velden van VV Reünie (Haarloseweg 13 in Borculo)

Informatie en aanmelden:
Heeft u vragen over het programma of de aanloopperiode hiervan of wilt u zich aanmelden voor ‘Berkelland in beweging’? Neem dan contact op via: 
Mail: nienke@sportfederatieberkelland.nl
Tel: 0545-476727 (ook via whatsapp bereikbaar).