Fietsles voor nieuwkomers!

Nederland is een fietsland, vrijwel alle kinderen leren op jonge leeftijd fietsen. Fietsen geeft veel vrijheid; je kunt zelf boodschappen doen, vrienden of familie bezoeken en je kinderen naar school brengen. Als je als kind nooit hebt leren fietsen, kan het als je volwassen bent lastig zijn om het zelf onder de knie te krijgen. Angst speelt hierbij vaak een rol. Vooral voor nieuwkomers in ons land is dit een herkenbare situatie. 

Om volwassen nieuwkomers hierin te ondersteunen en een handje te helpen organiseert de Sport Federatie Berkelland een fietscursus. Tijdens de cursus leren deelnemers o.a. de fiets in balans houden, remmen en op- & afstappen. Ook worden de belangrijkste verkeersregels behandeld, zodat de deelnemers na de cursus veilig in het dorp kunnen fietsen. 

De fietscursus vindt plaats in de meivakantie (23 april t/m 3 mei). In de meivakantie wordt iedere ochtend van maandag t/m vrijdag les gegeven op het terrein van Sportwijzer op industrieterrein de Mors in Eibergen (Mors 15). De les begint om 10.00 uur en duurt tot 11.30 uur. Het is belangrijk dat de deelnemers bij zoveel mogelijk lessen aanwezig zijn. 

Deelnemen aan de fietscursus is gratis! De fietsen die gebruikt worden tijdens de lessen worden geleend van Hofstede Tweewielers, erg fijn dat zij dit initiatief ondersteunen op deze manier!

Deelnemen aan de cursus of meer informatie? Mail naar: nienke@sportfederatieberkelland.nl of bel naar : 0545 – 476727.