Nieuw schooljaar start voor Sjors Sportief en Sjors Creatief in Berkelland

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Berkelland ontvangen volgende week voor het 2e schooljaar op rij het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente!

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 14 oktober 16.30 uur in voor sportieve én creatieve activiteiten via www.sjorssportief.nl.
Op maandag 12 oktober, reikt onze wethouder sport en cultuur, Mevrouw Anjo Bosman, het officiële eerste boekje uit aan een leerling van Daltonschool Sint Joris uit Borculo. De tekening van deze creatieve deelneemster, is uit alle inzendingen uitgekozen om de voorkant van het tweede Sjors Sportief/Creatief boekje van Berkelland op te fleuren.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s

Kinderen uit de gemeente Berkelland kunnen kennismaken met meer dan 80 activiteiten zoals atletiek, handboogschieten, judo, turnen, scouting en rolstoeltennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan boetseren, knutselen, fotografie, muziek maken, robots programmeren en theater. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Berkelland hiervoor inzet.
Sport Federatie Berkelland, Muziek en KunstWijs, Beweegwijs, de Bibliotheek Oost-Achterhoek en de gemeente hebben zoveel mogelijke partijen in de gemeente opgeroepen om hun aanbod op dit platform in te vullen. Daar is heel goed op gereageerd! En op de website www.sjorssportief.nl wordt het aanbod telkens weer aangevuld. Er is dus nog meer te kiezen en uit te proberen dan in het boekje is weergegeven.

Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 100 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie

Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl. Lokaal kunt u terecht bij de Sport Federatie Berkelland 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl