Berkellandse wandelchallenge

In Eibergen doen we dit jaar mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) onder de naam de Berkellandse Wandelchallenge. Van 11 mei tot 1 oktober wandelen deelnemers in twee groepen bij Achterhoekse Sport Vereniging (ASV) Eibergen. U bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen en te werken aan uw persoonlijke wandeldoel. Instappen is op elk moment mogelijk! Wij organiseren dit in samenwerking met ASV Eibergen en de betrokken partners van het lokaal Sportakkoord.

De NDC is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de deelnemers zich gezonder voelt, 62% beter om kan gaan met diabetes en de kwaliteit van leven van deelnemers flink toeneemt. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met en zonder diabetes.

Tijden en dagen

Eén groep wandelt op de dinsdagavond om 18.00 uur en de tweede groep wandelt iedere vrijdagochtend om 9.00 uur.  De wandeltrainers houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen hebben we als doel om na 20 weken een wandelafstand van 3, 5 of 10 kilometer te kunnen wandelen. We sluiten de NDC feestelijk af. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen maken we met elkaar een keuze hoe dit in te vullen.

Kosten en meer weten

Voor deelname aan het programma betaalt u eenmalig €10,00. Voor dit bedrag krijgt u professionele begeleiding tijdens het wekelijkse wandelmoment, online coaching en een t-shirt! Iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden. Stuur een email naar info@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 0545-476727

Volgend jaar meer locaties

In 2022 proberen we op meer locaties in Berkelland groepen te starten. Dit gaat in samenwerking met sportverenigingen in de verschillende kernen. Meer informatie volgt, houd de website en onze sociale media kanalen in de gaten.

Nienke Maas

Combinatiefunctionaris sport, zorg en welzijn

Werkzaam op maandag t/m donderdag