Basketbaldromen

Wat te doen als je als alleenstaande moeder 2 getalenteerde basketbalzoons hebt en die meer willen dan basketballen bij Basketbal Club Picker Reds uit Eibergen? Je laat ze mee doen aan try-outs bij Landstede Basketbal in Zwolle en dan kan ineens jouw wereld op zijn kop staan.
Na een mailtje gestuurd te hebben naar Sport Federatie Berkelland(SFB), het sportbedrijf van Berkelland, om hulp bij de zoektocht naar een trainingsplek voor haar zoons kreeg moeder Karlijn wat ze wilde. Een verwarmde trainingsplek binnen in de winter waar haar zoons Djaël(14 jr) en Djeelani (12 jr) bijna dagelijks konden trainen. Het trainingsveldje buiten in park de Maat werd toch echt te koud om lekker te kunnen blijven trainen. Er moesten trainingsuren gemaakt worden om conditie op te bouwen en vaardigheden te perfectioneren om zo een grotere kans te maken om definitief geselecteerd te worden voor Landstede Basketbal/CSE Zwolle (topsportonderwijs). De buurtsportcoach van de SFB nam contact op met de vakleerkracht LO van Het Assink lyceum locatie Rekkenseweg in Eibergen, de school van Djaël en Djeelani. Na een intern overleg binnen het Assink lyceum was het bingo, de gymzaal aan school mocht na schooltijd op bepaalde dagen onder begeleiding van een trainer gebruikt worden om te trainen. De enthousiaste trainer in de persoon van Edwin Bakker oud-trainer van BC Picker Reds werd al snel gevonden en de trainingen konden van start. Begin maart kreeg Djeelani te horen dat hij definitief geselecteerd werd door Landstede, hij mag het volgende schooljaar starten in de MU14 en daarbij zijn opleiding vervolgen bij CSE Zwolle. Binnen de MU16 wordt nog geselecteerd en dus moet Djaël nog even geduld hebben.
Omdat de afstand Eibergen-Zwolle met openbaar vervoer niet te overbruggen is voor de jongens heeft het gezin besloten te verhuizen naar Zwolle. Ondanks dat Karlijn een fijne baan in Oost Gelre heeft en nu redelijk dichtbij haar werk woont is het toch noodzakelijk om in Zwolle te gaan wonen. Zonder verhuizing is een toekomst bij Landstede niet mogelijk. Helaas is het kopen van een woning financieel niet haalbaar en daarom zijn ze op zoek naar een geschikte huurwoning in Zwolle voor moeder, kids en hun 2 honden. Het gezin staat open voor alle woonsuggesties als het maar in Zwolle is, zodat de jongens hun droom na kunnen jagen. Het is misschien wel de eerste grote stap in hun toekomstdroom, namelijk basketballen in de NBA! Iedereen die een woonsuggestie of andere tips heeft kan contact opnemen met Karlijn via de SFB of social media.