HOME
Facebook
Twitter
Youtube
Seperator
telefoon: (0545) 47 67 27
info@sportfederatieberkelland.nl
Header

4-12 jaar

Sport: jong geleerd oud gedaan!

Na het behalen van een zwemdiploma start bij veel kinderen de ‘sportcarriere’. Het zou goed zijn als kinderen een sport kiezen die bij hen past en die ze leuk vinden. Nog beter is het als kinderen gedurende hun jeugd maar ook op latere leeftijd sportief actief blijven. Dit is een van de doelstellingen van de SFB: kinderen / ouders helpen bij het maken van een goede sportkeuze en zorgen dat ze sportief actief blijven.

In Berkelland kun je ruim 25 verschillende sporten doen. Wil je weten welke verenigingen er in Berkelland zijn? Klik dan hier. Zoek een sport (vereniging) die je leuk vindt. Ga een paar keer kijken of meedoen en meld je dan aan.

Sportlessen tijdens en/of na school op 14 basisscholen!

Sinds het schooljaar 2013-2014 verzorgt de SFB bewegingsonderwijs in het basisonderwijs, toen gestart op 10 basisscholen. Op dit moment geven de SFB vakleerkrachten de lessen op 14 basisscholen. 

Op deze scholen krijgen sport, bewegen en verenigingen een structurele plek in het schoolbeleid. Professionals van de SFB bieden, zo mogelijk samen met trainers van sportverenigingen, tijdens één van de twee gymlessen een breed sport- en beweegprogramma aan. De lessen worden afgestemd op de gebruikte methode bewegingsonderwijs, de schoolsportevenementen en het lokale sportaanbod in de buurt.

Daarnaast organiseert de SFB een naschools sportaanbod op enkele scholen, met name in de kleine kernen van Berkelland. Samen met de SFB bepaalt de school de inhoud en de planning van de sportuurtjes. Dit zijn 4-8 sportmiddagen op jaarbasis. Deelnemers geven op via het online platform Sjors Sportief. 

Overige basisscholen

Via het oude project Sport Intro werkt de SFB ook met overige basisscholen in Berkelland en een groot aantal sportverenigingen samen. In dit project maken kinderen tijdens de lessen bewegingsonderwijs kennis met diverse takken van sport. De verenigingstrainer geeft de sportlessen. De SFB zorgt als intermediair dat een en ander goed op elkaar is afgestemd. De school stelt de gymles beschikbaar en de SFB regelt verder alles.

Schoolsportdagen in Borculo, Eibergen en Ruurlo 

In Borculo en Eibergen verzorgt de SFB een deel van de schoolsportdag. In Borculo wordt dit evenement sinds 2014 voor de bovenbouw georganiseerd op de vrijdag voor de Koningsdag. In Eibergen staat de sportdag gepland voor de 3e donderdag in mei en in Ruurlo op een vrijdag in juni. In deze kernen zorgt de SFB voor een multi-sportkennismaking met een combinatie van nieuwe trendsporten en meer bekende sporten. In de kern Neede wordt nog gezocht naar een vervolg voor de Needse sportweek die in 19-20 voor het laatst is georganiseerd. 

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op (0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl). Of kijk op onze facebookpagina voor actuele foto’s en filmpjes.