HOME
Facebook
Twitter
Youtube
Seperator
telefoon: (0545) 47 67 27
info@sportfederatieberkelland.nl
Header

13-18 jaar

Voortgezet Onderwijs sportprogramma’s op maat!

Sport draagt bij aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Een groeiend aantal jongeren beweegt te weinig met alle negatieve gevolgen van dien! De sportdeelname in Berkelland ligt weliswaar hoger dan in de rest van Nederland maar ook hier zie je dat jongeren rond hun 14e-15e jaar afhaken bij de sportvereniging en minder gaan bewegen.

Samen met sportverenigingen en 3 scholen voor voortgezet onderwijs werkt de SFB aan het sportief worden en blijven van jongeren. We brengen diverse sporten op aansprekende wijze onder de aandacht en maken met en voor de VO-schoollocatie sportplannen op maat. Dit kan voor, tijdens of na school zijn.

SFB werkt samen met 4 locaties voortgezet onderwijs

De SFB combinatiefunctionarissen werken op Het Assink Lyceum locaties Eibergen (2) & Neede, het Zone college Borculo. De invulling op deze scholen is verschillend. Op elke locatie bieden we gemiddeld minimaal 1 clinic per maand aan. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten tijdens sportdagen of projectdagen.

Leerlingen maken tijdens de lessen bewegingsonderwijs of speciaal ingeroosterde uren en/of voor of na school kennis met diverse takken van sport en/of sportclinics. De SFB heeft contact met sportverenigingen en andere sportaanbieders. In overleg met de vaksectie LO worden de sportplannen ingevuld.

De sportvereniging is bij uitstek de sportaanbieder na schooltijd. Een groot deel van de jongeren weet de verenigingen ook te vinden. De SFB probeert het naschools sporten via verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld een zaalvoetbalcompetitie of een verenigingsweek te stimuleren. Het vervolg ligt dan bij de club. De taak van de SFB is samen met deze clubs een aantrekkelijk aanbod voor jongeren te ontwikkelen zodat ze ook blijven sporten. Klik hier voor het aanbod aan sportverenigingen in Berkelland.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op (0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl). Of kijk op onze facebookpagina voor actuele foto’s en filmpjes.