HOME
Facebook
Twitter
Youtube
Seperator
telefoon: (0545) 47 67 27
info@sportfederatieberkelland.nl
Header

Advies en Ondersteuning

Verbeter de sportieve slagkracht van uw vereniging!

De SFB biedt advies en ondersteuning bij bestuurlijke en organisatorische taken en/of de organisatie van sportactiviteiten. Wij kunnen u / uw vereniging professioneel begeleiden bij o.a. het opstellen en presenteren van diverse verenigingsbeleidsplannen zoals bijvoorbeeld: sponsorplannen, technisch beleidsplan en vrijwilligersbeleid zonder daarbij de clubidentiteit aan te passen.

Dit kan gaan om incidenteel ‘ad hoc’ enkele ondersteuningsuren maar ook meer structureel om bijvoorbeeld een jaar lang enkele uren per week.

Wij weten precies hoe het zit als het gaat om:

  • het opstellen van beleidsplannen
  • het ingaan en doorlopen van een fusie of ander samenwerkingstraject
  • het aanvragen van subsidies
  • het doorlichten van de vereniging d.m.v. afname, rapportage en advies
  • het opleiden van jeugdtrainers / coaches op pedagogisch terrein
  • wet- en regelgeving
  • sportstimulering: jeugdsport / jongerenparticipatie – naschoolse opvang / brede school – senioren.

Aangesloten verenigingen

Voor verenigingen die bij de SFB zijn aangesloten c.q. lid zijn van de Vereniging Sportkoepel Berkelland kunnen wij dit gratis dan wel via een speciaal tarief doen. Het lidmaatschap geeft u recht op een aantal voordelen. Wilt u meer weten over de voordelen van het lidmaatschap van de VSB klik dan hier.

www.SportServiceDesk.nl online

Voor alle vrijwilligers van sportverenigingen is er de website www.SportServiceDesk.nl. Deze nieuwe website is een samenwerking van provinciale sportorganisaties, verenigd in Sportkracht12. Op SportServiceDesk.nl vindt u praktische informatie over twintig verschillende thema’s zoals ledenbinding, vrijwilligers, jeugd en sponsoring. Dit is gratis, anoniem en zonder inloggen! SportService Desk biedt heel veel nuttige tips, informatie en standaarddocumenten die verenigingen kunnen downloaden.

Met deze informatie kunt u zichzelf versterken en oplossingen vinden voor knelpunten binnen de clubs. Bij vragen of problemen kunnen en willen wij vanuit de SFB graag helpen. Onze medewerkers staan voor u klaar.