Aan de slag met werving en behoud van vrijwilligers

Op maandagavond 22 januari organiseert de Sport Federatie Berkelland de thema-avond ‘Aan de slag met werven en behouden van vrijwilligers’ in de Dorps Accommodatie Rietmolen.

Uit een onderzoek onder SFB verenigingen bleek dit thema hoog op de interesselijst te staan en daarom organiseren we nu de thema-avond. Niet alleen theorie maar ook praktijk! Wij gaan met verenigingen aan de slag met drie verschillende methoden om vrijwilligers te werven. Heel praktisch en direct toepasbaar binnen de club.

Na een gezamenlijke start gaan we in groepen uiteen en dieper in op een van drie  effectieve methoden om vrijwilligers te werven. Op de avond zelf kunnen deelnemers zelf kiezen bij welke groep ze aanschuiven. We laten de groepen tegelijkertijd uit elkaar gaan en dus is het handig om met meerdere mensen te komen om kennis te nemen van en mee te praten over meerdere opties. Naast de werving zal in de groepen ook het behouden van vrijwilligers besproken worden.

De drie praktijkvoorbeelden zijn: De maatschappelijke elftal competitie, ‘verplicht’ vrijwilligerswerk en de belactie ‘ken je leden’. We hopen op veel deelnemers.

De entree is voor lid-verenigingen van de SFB gratis. De inloop start op 19.00 uur en rond 22.00 uur is de avond ten einde. Opgeven voor deze avond is verplicht en kan tot uiterlijk 15 januari opgeven via  info@sportfederatieberkelland.nl of telefoon 0545-476727.