14e Needse Sport Week gaat van start

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 september organiseert Sport Federatie Berkelland in samenwerking met het onderwijs en vele sportverenigingen en andere sportaanbieders voor de 14e keer de Needse Sportweek. Deze week staat voor de ongeveer 450 basisschoolleerlingen van groep 4 t/m 8 in het teken van sportkennismaking.

De kinderen maken verspreid over alle sportlocaties in Neede, Noordijk, Lochuizen en Rietmolen kennis met veel verschillende sporttakken en veel verschillende sportverenigingen. Vele vrijwilligers zullen deze week actief zijn om hun sportvereniging zo goed mogelijk te verkopen aan de jeugd.

Elke groep beoefent in de sportweek gedurende 2 dagen 2 verschillende sporten. Wanneer de kinderen groep 4 tot en met 8 doorlopen hebben, zullen zij uiteindelijk bijna alle sporten een keer gedaan hebben. 

Op maandag- en dinsdagmiddag van 12.30-15.00 uur starten de leerlingen van groep 4 t/m 5. De organisatie past het aanvangstijdstip aan aan de vele verschillende schoolroosters. Op donderdag- en vrijdagmiddag is het de beurt aan groep 6 t/m 8. Iedere middag wordt 1 sport aangeboden, behalve groep 8 zij krijgen 2 sporten per middag. Voor groep 8 is een compleet keuzeprogramma mogelijk gemaakt! De leerlingen kunnen hun voorkeuren aangeven en daarbij uit maar liefst 6 sporten kiezen. De Needse verenigingen verzorgen de lessen en de scholen verzorgen de begeleiding van de kinderen per fiets of per auto naar de verschillende locaties. 

Dit jaar wordt weer dankbaar gebruik gemaakt van de leidinggevende en organisatie capaciteiten van enthousiaste leerlingen van 3 HAVO en 3 VWO van Het Assink Lyceum locatie Julianastraat Neede. Zij vullen hun uren maatschappelijke stage in de vorm het assisteren bij de sportkennismakingslessen maar ook bij het verzorgen van de catering.

Kijk voor de deelnemende verenigingen en het aanbod wat ze je doen hieronder. Klik hier Flyer Needse Sportweek 2017 voor de flyer